Otel laminat la cald – caracteristici si utilizari

Otelul laminat la cald este utilizat pe scara larga in diverse industrii datorita proprietatilor sale remarcabile si a versatilitatii sale.

Laminarea la cald presupune incalzirea otelului peste temperatura de recristalizare (in jur de 900-1000°C) si trecerea acestuia printr-o serie de role pentru a obtine forma si dimensiunea dorite.

otel laminat la cald

Acest proces are ca rezultat un material care este mai ductil, maleabil si are o textura a suprafetei mai aspra decat otelul laminat la rece.

Caracteristici

1. Rezistenta si durabilitate ridicate

Una dintre caracteristicile remarcabile ale otelului laminat la cald este rezistenta si durabilitatea acestuia.

Acest lucru il face o alegere ideala pentru aplicatiile care necesita o capacitate portanta mare, cum ar fi poduri, structuri mari si masini grele. De asemenea, că este mai rezistent la uzura si poate fi utilizat in zonele cu stres ridicat.

2. Formabilitate excelenta

Otelul laminat la cald este renumit pentru formabilitatea sa excelenta.

Produsul rezultat prin laminare la cald este mai usor de indoit, modelat, taiat si sudat decat otelul laminat la rece. Acest lucru face din acest otel alegerea preferata a inginerilor si producatorilor atunci cand creeaza componente structurale.

IPE 400 mm

3. Eficient din punct de vedere al costurilor

Otelul laminat la cald este unul dintre cele mai rentabile produse din otel disponibile astazi. Are costuri de productie mult mai mici decat otelul laminat la rece, fiind o optiune mult mai rentabila.

4. Versatil

Poate fi utilizat intr-o gama larga de aplicatii datorita proprietatilor sale excelente, inclusiv rezistenta, durabilitatea si formabilitatea.

Aplicatii ale otelului laminat la cald

1. Materiale de constructii

Eeste utilizat in mod obisnuit in constructii datorita rezistentei si durabilitatii sale ridicate. Este adesea folosit pentru a crea componente structurale, cum ar fi grinzi, stalpi, precum si pentru acoperisuri si placarea peretilor.

2. Piese auto

De asemenea, datorita formabilitatii si rezistentei sale excelente este utilizat pe scara larga in industria auto. Este folosit in mod obisnuit pentru a crea piese cum ar fi cadre de masina, roti si sisteme de evacuare.

otel patrat

3. Echipamente industriale

 Regasim produse din otel laminat la cald si intr-o gama larga de aplicatii industriale, inclusiv pentru  fabricarea de masini grele, echipamente si unelte. Este adesea folosit pentru fabricarea de angrenaje si rulmenti.

4. Agricultura

De asemenea, acest tip de otel este utilizat in agricultura pentru diverse aplicatii, inclusiv fabricarea de echipamente agricole, cum ar fi pluguri si grape.

Produsele laminate din otel sunt disponibile in diferite forme si dimensiuni, cum ar fi cornier egal/inegal, platbanda, otel rotund/ patrat, de asemenea, si diferite profile din otel.

H Metal distribuie o gama larga de produse din otel laminate la cald, de cea mai buna calitate. Materialele livrate de noi sunt conform standardelor europene.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati pe adresa de email office@hmetal.ro.

Share
<< Inapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Categorii


Taguri

ro_RORomanian