Industria siderurgica din UK are de suferit din cauza importurilor

Redresarea industriei siderurgice din Marea Britanie este incetinita de dumping-ul practicat pe piata otelului din Europa, avertizeaza reprezentantii industriei.

Productia de otel din Regatul Unit a ramas neschimbata la 11,9 milioane de tone in 2014, dupa cresterea de 24 procente din 2013. Anul trecut s-a inregistrat o crestere de doar doar 0,2 %. In conformitate cu cifrele furnizate de divizia UK Steel a EEF. In  Marea Britanie capacitatea de productie este in continuare cu 19 % sub nivelul de dinainte de recesiune.

Principala cauza a acestui rezultat dezamagitor o reprezinta importurile. Acestea au reprezentat 60 % din piata europeana anul trecut, comparativ cu 56 % cu un an mai devreme.

Ian Rodgers, director UK Steel, a declarat ca cererea de otel a fost estimata cu 12 procente mai mare in 2014. Cu toate acestea, principalii beneficiari au fost producatorii straini.

„Cresterea progresiva a valorii lirei sterline, cererea crescuta in Marea Britanie, comparativ cu economiile stagnate din zona euro si incetinirea puternica a cresterii chineze, toate combinate fac piata otelului din Europa un magnet pentru companiile siderurgice de peste hotare, cu un exces de capacitate”, a declarat Ian Rodgers.

Acesta a cerut Comisiei Europene sa actioneze asupra importurilor incorecte de otel , cu sprijin din partea guvernului britanic. Trebuie asigurate companiilor siderurgice din Marea Britanie conditii lucru intr-un mediu competitiv.

David Grey (reprezentant  al breslei comerciale a metalurgistilor) a declarat „O industrie siderurgica competitiva este o componenta vitala in procesul de productie din Marea Britanie.”

„In ceea ce priveste dumping-ul, deplangem orice astfel de activitate. Deoarece aceasta distorsioneaza functionarea corecta a pietelor si astfel de practici in Marea Britanie trebuie atacate viguros.”

Sursa: http://www.yorkshirepost.co.uk/business/business-news/uk-steel-recovery-stuttering-due-to-dumping-of-cheap-imports-into-europe-1-7082952

Share
<< Inapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Categorii


Taguri

ro_RORomanian