Producatorul de otel Dunaferr a fost nevoit sa opreasca productia

Producatorul de otel Dunaferr a fost nevoit sa opreasca productia pe 16 septembrie 2022. Fabrica de otel maghiara Dunaferr din Dunaújváros a oprit si al doilea furnal. Aceasta decizie vine dupa ce compania a inchis primul furnal, cu o capacitate anuala de productie de otel de 550.000, la sfarsitul lui august. Inchidere preconizata pe o perioada de 60 de zile.

producatorul de otel Dunaferr

Compania sustine ca motivul imediat al inchiderii este refuzul neasteptat al Donau Brennstoffkontor GmbH de a furniza cocs esential.

Aceasta situatie ar putea avea consecinte fatale pentru unul dintre cele mai mari companii industriale maghiare.

„Oprirea fortata inseamna acum ca nu exista nicio posibilitate pentru productia de fonta si otel la Dunaferr”, se arata intr-un comunicat.

Singura lor sansa de supravietuire este menținerea productiei si repornirea rapida a furnalelor. O oprire mai lunga ar face operatiunile Dunaferr imposibile, in principal din cauza riscurilor tehnice si a costurilor de repornire.

„Solutia asteptata este ca DBK sa reporneasca furnizarea cantitatii si calitatii necesare de cocs in cel mult o saptamana”, declara reprezentantii companiei.

Ce situatie are producatorul de otel Dunaferr

Dunaferr este una dintre cele mai mari companii industriale din Ungaria, cu 4.500 de angajati. Compania subliniaza ca pandemia, invazia Federatiei Ruse in Ucraina si criza energetica au dus Dunaferr la un pas de supravietuire. Pentru a face fata crizei actuale din industrie, crede compania, este nevoie de ajutorul statului.

Programul de sprijin ar putea ajuta Dunaferr prin masuri de scadere a preturilor la energie, subventii salariale si scutiri fiscale.

Despre Dunaferr

Tabla laminata la cald, tabla decapata laminata la rece, tabla zincata, precum si tevile din otel produse de ISD DUNAFERR sunt utilizate in principal pentru fabricarea de produse industriale, in industria auto si de constructii, precum si pentru productia de structuri din otel, aparate de uz casnic si alte piese.

O parte semnificativa a veniturilor din vanzari este realizatape pietele externe. Partenerii cheie sunt Germania, Polonia, Austria, Cehia, Slovacia si Italia.

Share
<< Inapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Categorii


Taguri

ro_RORomanian