COP 28 lanseaza „Principiile standardelor pentru otel”

principiile standardelor pentru otel

In cadrul COP28 s-au lansat „Principiile standardelor pentru otel”.

COP (Conference of the Parties) este o conferinta globala privind clima. In cadrul careia guvernele din intreaga lume convin asupra politicilor de combatere a schimbarilor climatice.

In acest an, COP are loc in Emiratele Arabe Unite in perioada 30 noiembrie – 12 decembrie 2023.

Directorul general al Organizatiei Mondiale a Comertului, Ngozi Okonjo-Iweala, a anuntat lansarea Principiilor Standardelor Otelului. Acestea vizeaza alinierea modului in care sunt masurate emisiile de gaze cu efect de sera in sectorul siderurgic.

Anuntul a avut loc in cadrul mesei rotunde a Forumului Climatic de Afaceri si Filantropie din cadrul Conferintei COP28 ONU privind Schimbarile Climatice.

Producatorii de otel si asociatiile industriale, recunosc ca sectorul siderurgic reprezinta aproximativ 8% din emisiile anuale globale de gaze cu efect de sera. Iar aceste emisii vor trebui reduse cu cel putin 90% pentru ca sectorul sa atinga obiectivele climatice.

Charles Michel a subliniat ca UE a redus deja emisiile de gaze cu efect de sera. S-a atins o reducere cu 30% fata de nivelurile din 1990. UE este hotarata:

  • sa tripleze energia din surse regenerabile;
  • sa dubleze eficienta energetica.

El a subliniat, de asemenea, necesitatea de a pune capat dependentei noastre de combustibilii fosili cat mai curand posibil.

„Principiile standardelor pentru otel” solicita stabilirea de metodologii comune pentru sectorul siderurgic

Annie Heaton, CEO al ResponsibleSteel, o initiativa de certificare pentru mai multe parti interesate, a declarat: „Diversitatea standardelor pentru masurarea emisiilor de carbon din otel face ca evaluarea modului in care o tona de otel se compara cu alta este extrem de dificila. Principiile standardelor pentru otel stabilesc bazele cheie ale unui cadru comun care este necesar pentru a conduce decarbonizarea industriei la nivel global.”

Nicola Davidson – ArcelorMittal, a declarat ca „Principiile vor ajuta la crearea unor aliniamente mai ample asupra modului de definire a otelului cu continut scazut de carbon. Acest lucru este deosebit de important intr-un sector cel siderurgic.”

Industrii precum otelul trebuie sa recalifice personalul existent si sa instruiasca urmatoarea generatie pentru a permite aceasta tranzitie. Otelul verde ofera oportunitatea industriei de a se repozitiona ca un sector modern, curat, in care tinerii isi pot construi o cariera si pot face cu adevarat diferenta.

Aceasta transformare radicala va necesita in sine aporturi semnificative de energie regenerabila. De asemenea, inlocuirea productiei existente cu noi tehnologii cu emisii reduse de carbon.

Share
<< Inapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Categorii


Taguri

ro_RORomanian