Cum a evoluat productia globala de otel in ultimii 50 de ani

Otelul este un material esential pentru industriile noastre, de la constructia de cladiri la cea de vehicule, cu 1.864 milioane de tone metrice de otel brut produse in 2020.

Productia globala de otel s-a triplat in ultimii 50 de ani, in ciuda faptului ca natiuni precum SUA si Rusia si-au redus productia interna.

Adevaratul avantaj al otelului consta in reciclabilitatea sa infinita, fara pierderi de calitate.

De la epoca bronzului pana la cea a fierului, metalele au definit epocile istoriei umane. Daca era actuala ar trebui definita in mod similar, ar fi cunoscuta fara indoiala sub numele de epoca otelului.

Otelul este fundamentul societatii moderne, cu ratele sale de productie si consum adesea vazute ca indicatori pentru dezvoltarea unei natiuni.

Productia globala de otel s-a triplat in ultimii 50 de ani, in ciuda faptului ca natiuni precum SUA si Rusia si-au redus productia interna si s-au bazat mai mult pe importuri.

Intre timp, China si India si-au crescut in mod constant productia pentru a deveni in momentul de fata primele doua tari producatoare de otel.

productia de otel in ultimii 50 de ani

 

In ciuda dominatiei sale actuale, China s-ar putea pregati sa reduca productia interna de otel pentru a reduce riscurile de supraproductie si pentru a se asigura ca poate atinge neutralitatea emisiilor de carbon pana in 2050.

Intrucat preturile minereului de fier si otelului au crescut in ultimul an, cererea SUA ar putea scadea in curand, in functie de actiunile administratiei Biden.

Sustenabilitatea viitoare a industriei siderurgice

Avand in vedere rolul crucial pe care il joaca otelul in aproape fiecare industrie, nu este de mirare ca preturile cresc la niveluri record. Cu toate acestea, producatorii de otel se gandesc la sustenabilitatea pe termen lung si lucreaza pentru a face otelul fara combustibili fosili o realitate, eliminand complet carbunele din procesul metalurgic.

Pe masura ce industria continua sa inoveze atat in ceea ce priveste durabilitatea, cat si in ceea ce priveste gradul de utilizare, otelul va continua sa fie un material vital in toate industriile pe care il putem recicla infinit si pe care ne putem baza.

Sursa articol - https://www.visualcapitalist.com/visualizing-50-years-of-global-steel-production/

Share
<< Inapoi

Leave a Reply