Cum arata sfarsitul de an 2022 pentru piata otelului

Cum arata sfarsitul de an 2022 pentru piata otelului? Sunt indicii care arata ca sectorul global de otel nu se va recupera complet in 2023.

Ne asteptam la castiguri semnificativ mai mici pentru producatorii de otel. Incetinirea economica globala a incheiat perioada de preturi exceptional de ridicate sustinute de cererea retinuta dupa pandemie.

2022 pentru piata otelului

China si India sunt primele doua tari producatoare de otel din lume. Ele produc 1.032,8 si, respectiv, 118,2 milioane de tone de otel brut pe an.

In timp ce China este in prezent cea mai mare natiune producatoare de otel, cererea sa interna de otel este de asteptat sa scada in urmatorii ani.

Pe de alta parte, se preconizeaza ca industria de productie a otelului din India se va dubla pana in 2030. Si va ajunge aproape de patru ori mai mare pana in 2050, comparativ cu nivelurile de productie din 2019. Acest lucru poate fi atribuit importantei otelului in infrastructura, locuinte si alte sectoare cruciale pentru dezvoltarea Indiei. Astfel, implicarea Indiei in orice aranjament global de decarbonizare a otelului va fi esentiala.

Pietele otelului se vor normaliza in 2023, cu volume similare nivelurilor din 2021, excluzand China.

Este preconizat ca consumul global de otel sa scada cu 60-65 de milioane de tone in 2022. Reducerea productiei de otel vizata de China va reprezenta 20-30 de milioane de tone din aceasta scadere.

Cu toate acestea se asteapta la o crestere incrementala a consumului de otel in 2023 pe piete precum India, Asia de Sud-Est si SUA.

Sfarsitul de an 2022 pentru piata otelului in Europa

Perspectivele pentru companiile siderurgice raman sumbre in Europa. Cauzele acestor perspective sunt: costurile ridicate si volatile ale energiei, recesiunea care se profileaza, scaderea increderii consumatorilor si a nevoii mai mari de a reproiecta lanturile de aprovizionare pentru sectorul siderurgic si, eventual, pietele sale finale.

Se preconizeaza ca lunile de iarna vor fi deosebit de dure atat pentru industrie, cat si pentru economie in general. O recesiune este asteptata intre trimestrul 4 al 2022 si trimestrul 2 al 2023,

Cu toate acestea, pe unele piete, inclusiv America de Nord, India, Turcia si Brazilia, sentimentul ramane mai pozitiv. Aceste regiuni beneficiind de masuri comerciale protectioniste, sprijin guvernamental pentru cheltuielile de infrastructura si avantaje de cost pe unele piete.

Geopolitica joaca un rol important in evolutia pietei otelului.

Presiunile suplimentare asupra comertului provenite din razboiul din Ucraina si sanctiunile care rezulta asupra Rusiei, relatia comerciala SUA-China sau o potentiala escaladare a tensiunilor China-Taiwan si masurile protectioniste in evolutie in economiile majore, ar putea schimba piața.

Share
<< Inapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Categorii


Taguri

ro_RORomanian