Noua capitala administrativa a Egiptului – o oaza construita din otel

O oaza construita din otel este noua capitala administrativa a Egiptului. Un proiect de infrastructura la scara larga, amplasat la marginea orasului Cairo. Acesta va fi incoronat de cel mai inalt zgarie-nori din Africa.

oaza construita din otel

In multe cazuri cadrele din otel sunt alese pentru a dezvolta proiecte urbane. Structurile din otel sunt utilizate pentru cladirile inalte cu mai multe etaje, datorita beneficiilor pe care le ofera. Acestea fiind in primul rand viteza si usurinta de asamblare in timpul etapei de ridicare.

Indiferent daca proiectul este nou sau o reproiectare/reconditionare, cadrele din otel ofera beneficii atat pentru antreprenori, cat si pentru clienti.

Constructiile din otel au o popularitate in crestere in intreaga lume. Multe dintre minunile arhitecturale moderne au fost construite prin utilizarea otelului.

La jumatatea distantei dintre orasul istoric Cairo si Golful Suez se afla noua capitala administrativa si financiara (NAC) a Egiptului. Inca in constructie, noua metropola se ridica deja impresionant din ceea ce a fost anterior o intindere de 700 km2 de desert.

Cei 20 de milioane de locuitori din Cairo il fac deja unul dintre cele mai aglomerate orase din lume. Iar statisticile arata ca populatia regiunii se va dubla in urmatorii 20-30 de ani. Se asteapta ca noul oras sa reduca aglomeratia si sa stimuleze dezvoltarea economica, ca parte a programului Egypt Vision 2030.

Conceput pentru a gazdui principalele departamente guvernamentale si ministeriale ale tarii. De asemenea, ambasadele straine. NAC va gazdui o populatie de 6,5 milioane odata ce va fi finalizat.

O oaza construita din otel

Planificat cu 21 de cartiere rezidentiale si 25 de districte „dedicate”, orasul se va lauda cu un parc central intins, cu lacuri artificiale si un „rau verde” din otel si beton, care va trece prin NAC, simbolizand calea Nilului prin Cairo.

Orasul va include, de asemenea, 2.000 de institutii de invatamant, peste 600 de spitale si clinici, un parc de tehnologie si inovatie. Precum si un parc tematic urias care va avea de patru ori dimensiunea Disneyland.

De asemenea, orasul va gazdui noul stadion national. Un stadion cu 93.000 de locuri, care va fi al doilea ca marime din Africa. Acoperisul stadionului, care va fi susținut de un cadru din otel de inalta rezistenta si cabluri de suspensie din otel, este proiectat pentru a semana cu coafura ceremoniala a Reginei Nefertiti.

Valea zgarie-norilor

In centrul orasului NAC este proiectat un grup de zgarie-nori, care va gazdui cartierul de afaceri al orasului. Punctul culminant fiind Iconic Tower.

Avand o inaltime de 394 m, Iconic este cel mai inalt zagrie-nori din Africa. Inspirata de Obeliscul Luxor, cladirea cuprinde 40 de etaje de birouri, 10 de apartamente de lux, cu alte 30 pentru un hotel de cinci stele. La etajul 74 se afla o punte de observatie, care ofera o vedere de neegalat asupra noului peisaj urban.

Sustinerea in siguranta a greutatii complete a celor 78 de etaje necesita 4.600 de tone de armatura din otel de inalta rezistenta.

Pentru conectarea si alimentarea unui oras complet nou sunt necesare lucrari uriase de inginerie. Acestea trebuie sa furnizeze canalizari, cabluri de alimentare si drumuri.

450 km de sine din otel de inalta rezistenta vor fi instalate si operationale in 2023. Cu o extindere estimata de 1.750 km care va conecta ulterior noua capitala cu orasul Aswan.

Noua capitala a Egiptului se bazeaza pe abilitatile echipelor de proiectare si inginerie care fac posibile astfel de proiecte de infrastructura. Aceste echipe aveau nevoie de materiale pe care sa se poata baza pentru a realiza un oras inovator, construit din otel, care se ridica deasupra desertului.

Producatorii de otel se straduiesc sa realizeze o infrastructura durabila. Acest lucru se obtine prin dezvoltarea si furnizarea de materiale din otel de inalta performanta. De asemenea, elaborarea de tehnologii de proiectare/constructie pentru utilizarea acestora in cladiri structurale din otel rezistente la dezastre.

In ceea ce priveste otelul, tehnologia a evoluat continuu, rafinand totul, de la procesele de fabricatie in sine, la inventarea unor variante ultra-rezistente de otel carbon si otel aliat.

Share
<< Inapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Categorii


Taguri

ro_RORomanian