De ce este utilizat otelul in constructii?

Statisticile privind consumul global de otel arata ca aproximativ 50% este utilizat in constructii, 20% in constructia de masini si utilaje, 10% produse din metal, 10% transport, 5% bunuri de larg consum si 5% altele.

Productivitatea este principalul avantaj al constructiilor metalice. Otelul este unul dintre putinele metale, care este continuu reciclabil, si orice produs din otel pe care il utilizati probabil contine cel putin 25% otel reciclat. Procesul de reciclare nu slabeste otelul, ceea ce il face un candidat ideal pentru reutilizarea continua. Fiind total reciclabil otelul este considerat un produs ecologic. Structurile din otel de astazi vor fi refolosite pentru cladirile viitorului.

Otel utilizat in realizarea de constructii metalice – utilizarea si avantajele acestuia

Otelul prezinta urmatoarele avantaje:

– rezistenta;

– flexibilitate de proiectare;

– este un material reciclabil;

– costuri reduse de constructie;

– este un material usor;

– costuri reduse de mentenanta pe termen lung;

– este rezistent la foc, ceea ce inseamna ca in eventualitatea unui incendiu nu va alimenta focul.

Pentru a face o constructie eficienta energetic, cladirile din otel necesita o izolatie suplimentara. Acest lucru poate fi privit ca un dezavantaj.

Profilele din otel ofera metode elegante si eficiente din punct de vedere al costurilor pentru a obtine spatii deschise pe distante mari. Multi clienti cer acum spatii interioare mari fara stalpi in interior.

Cutremurele sunt imprevizibile in ceea ce priveste dimensiunea, frecventa, durata si locatia. Otelul este un material ales deseori in constructii pentru ca este ductil si flexibil. Acesta se indoaie sub sarcini extreme, mai degraba decat sa se prabuseasca. Multe dintre conexiunile grinda-stalp intr-o cladire din otel sunt concepute in principal pentru a sprijini sarcini gravitationale. De asemenea, au o capacitate considerabila de a rezista la sarcinile laterale cauzate de vant si cutremure.

Piesele din otel pot fi asamblate rapid si eficient in toate anotimpurile. Greutatea mai mica a otelului in comparatie cu alte materiale, cum ar fi betonul, permite o fundatie mai mica. Gama larga de posibilitati arhitecturale disponibile cu ajutorul otelului inseamna ca puteti pune in practica un design ambitios.

H Metal comercializeaza o gama larga de produse din otel cu cea mai buna calitate atat pe teritoriul Romaniei, cat si pe teritoriu Uniunii Europene.

Pentru a primi detalii si o oferta concreta, va rugam sa ne contactati pe adresa de email office@h-metal.ro.

Share
<< Inapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Categorii


Taguri

ro_RORomanian