Notice: Undefined property: View::$translations in /home/sites/h-metal.ro/public_html/application/views/index/reference.php on line 3

Otel beton zincat BST utilizat pentru consolidarea Manastirii Berislavesti

Descriere:

Otelul beton BST 500 este utilizat la armarea betonului, la elemente si structuri din beton armat si beton precomprimat, in constructii civile si industriale pentru: stalpi, centuri, grinzi, placi, ziduri, elemente prefabricate, terasamente. 

De-a lungul timpului, Manastirea Berislavesti a fost grav avariata de cutremure si incendii, aceasta fiind preluata de catre Oficiul National al Monumentelor Istorice si trecuta in Planul National de Restaurare din cauza degradarilor structurale cu evolutie rapida.

Proiectul investitional „Consolidare, restaurare, conservare si punerea in valoare a ansamblului monumental-Manastrirea Berislavesti”, fiind finantat din fonduri europene.

Acest proiect nu presupune lucrari de demolare, dorinta fiind de a se pastra cat mai mult posibil caracterul constructiilor existente, a elementelor structurale si a componentelor definitorii, fie ca este vorba despre elemente decorative sau de zidarie specifice unui anumit moment istoric.

Pentru aducerea la cota originara a zidului de incinta, H Metal a livrat:

- otel beton striat zincat termic fi 14 mm BST500C – 176 bare la 6 ml;

- otel beton striat zincat termic fi 10 mm BST500C – 328 bare la 6 ml.

Otelul BST este utilizat tot mai mult in ultimul timp ca alternativa la clasicele oteluri pentru armarea betonului, OB37 sau PC52 (PC60). Este un otel carbon cu profil periodic si rigiditate mare, laminat la cald. Acest tip de otel reprezinta un produs modern, cu caracteristici superioare pentru realizarea betonului armat.

Pentru lucrare de consolidare a manastirii s-a ales otelul beton din clasa C. BST-ul fiind produs in trei clase de ductilitate:

- Clasa A: cel mai putin ductil, capacitate de deformare specifica ultima intre 2.5% si 5%;

- Clasa B: ductilitate medie, capacitate de deformare specifica ultima intre 5% si 7.5%;

- Clasa C: cel mai ductil, capacitate de deformare specifica ultima > 7.5%. Clasa C de otel-beton BST este necesara in realizarea structurilor ductile (clasa M sau H de ductilitate).