Teava rectangulara pentru constructie pergole

Descriere:

Un element atragator pentru orice spatiu liber, pergola este un tip de constructie deosebit de util pe timpul verii, atunci cand petrecerea timpului afara este o placere.

Acest tip de constructie poate fi amplasat intr-un parc, intr-o gradina, pe terasa unui restaurant sau a unei piscine. O pergola este o constructie usoara realizata dintr-o retea de grinzi din lemn sustinute de stalpi pe care se pot intinde plante agatatoare decorative.

Unul dintre clientii nostri si-a dorit crearea unei zone de relaxare in timpul verii si a optat pentru realizarea unei pergole. Pentru o mai buna rezistenta a intregii constructii s-a decis realizarea acesteia pe o structura metalica. Ulterior aceasta structura a fost placata partial cu lemn. Combinatia de metal si lemn are un efect estetic deosebit si poate fi integrata cu usurinta in orice stil peisagistic.  

H Metal a livrat pentru aceasta lucrare:

- teava rectangulara 150 x 50 x 3 mm

- teava rectangulara 100 x 50 x 4 mm

- teava patrata 50 x 50 x 4 mm

- teava rectangulara 150 x 50 x 4 mm.   

Utilizata frecvent pentru executia de stalpi metalici, teava patrata se poate folosi si la realizarea de grinzi, datorita faptului ca are o rezistenta superioara la rasucire comparativ cu alte profile metalice.  

Teava rectangulara este unul dintre cele mai versatile si utile produse din otel, cu o forma structurala excelenta care combina costul redus cu rezistenta ridicata. Forma geometrica uniforma ii asigura o rezistenta  constanta pe toata lungimea in cadrul constructiilor unde sunt incarcari pe doua au mai multe axe.

Este bine de stiut ca pentru a construi o pergola nu este necesara turnarea unei placi, ci se pe poate realiza o fundatie usoara din beton turnat in adacime pentru stalpii acesteia.