Tevi metalice pentru realizare grinzi cu zabrele

Descriere:

Caminele Culturale destinate gazduirii manifestarilor cultural-artistice, dar si intrunirilor populare sunt foarte importante in viata comunitatilor rurale.

Programul Prioritar National pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea si finalizarea lucrarilor de constructie a asezamintelor culturale de drept public, din mediul rural si mic urban incurajeaza existenta acestora.

Unul dintre constructorii pentru care furnizam produse metalurgice a participat la constructia unui astfel de Camin Cultural.

Rolul principal al acoperisurilor este de creare a unui mediu interior protejat fata de cel exterior. 

Grinzile cu zabrele ca parte a structurii de rezistenta a acoperisului reprezinta un sistem nedeformabil de bare drepte concurente in noduri. Aceste noduri pot fi realizate cu nituri, buloane sau prin sudura. Intervalul dintre doua noduri poarta denumirea de panou.

Pentru realizarea sistemului de grinzi cu zabrele care sustine acoperisul Caminului Cultural, H Metal a livrat urmatoarele produse:

* Teava rectangulara 120 x 60 x 6 mm

* Teava patrata 120 x 120 x 5 mm

* Teava patrata 80 x 80 x 5 mm

* Teava patrata 60 x 60 x 6 mm

* Teava patrata 50 x 50 x 5 mm

* Teava dreptunghiulara 120 x 80 x 8 mm

* Teava patrata 60 x 60 x 5 mm

Sistemul de alcatuire al grinzilor cu zabrele este realizat din:

* talpi -bare de contur, care marginesc structura;

* zabrele - bare interioare, care leaga talpile intre ele.

In general acest tip de grinzi sunt utilizate pentru :

1. acoperisuri;

2. poduri;

3. stalpi pentru retele electrice;

4. masini de constructii.

In functie de destinatie, grinzile cu zabrele sunt alcatuite dintr-o mare varietate de forme, dar figura geometrica care sta la baza alcatuirii grinzilor cu zabrele este triunghiul.

Grinzile cu zabrele sunt elemente de constructie care in ansamblul lor lucreaza ca elemente incovoiate, dar barele care le alcatuiesc sunt solicitate la eforturi axiale.