Planul climatic, de 10 miliarde de dolari, al producătorului de otel ArcelorMittal

Gigantul siderurgic ArcelorMittal a anuntat planuri de reducere a emisiilor de carbon. Cu un sfert pana in 2030, fata de nivelurile din 2018. Sunt preconizate investitii de 10 miliarde de dolari in urmatorul deceniu pentru a sprijini tranzitia de la combustibilii fosili catre tehnologii de productie mai ecologice si surse de energie curate.

Compania si-a publicat cele mai recente rezultate financiare pe 29 iulie. Si a anuntat o serie de noi angajamente climatice pe termen mediu. Aceste angajamente urmeaza anuntului, facut de companie anul trecut, ca intentioneaza sa vizeze emisiile nete zero pana in 2050.

Sectorul otelului la nivel mondial este un emitator important de gaze cu efect de sera. Si prin urmare, se afla sub o presiune crescuta in ceea ce priveste decarbonizare. Insa incetarea utilizarii furnalelor cu combustibil fosil este vazuta ca o provocare majora si costisitoare pentru industrie.

Gigantul siderurgic ArcelorMittal – otelul cu emisii reduse de carbon

Cu toate acestea, ArcelorMittal a declarat ca se asteapta ca sectorul sa sufere o transformare majora in urmatorii ani. In timp tehnologiile de fabricare a otelului cu emisii reduse de carbon devenind mai competitive decat productia traditionala cu emisii ridicate de carbon. Dar a subliniat ca pentru a accelera aceasta tranzitie era necesara o combinatie de sprijin politic cu investitii din sectorul privat.

Ca atare, a dezvaluit un nou raport de actiune climatica. Care stabileste o viziune axata trecerea la o utilizare mai mare a reciclarii fierului vechi si utilizarea surselor de energie regenerabile. Precum si tehnologii curate, cum ar fi captarea hidrogenului si carbonului.

„ArcelorMittal a lucrat din greu pentru a fi in fruntea sectorului nostru in acesta tranzitie catre emisii zero. Deoarece credem ca acest lucru nu numai ca va ajuta la decarbonizarea economiei globale. Ci va genera si oportunitati in mai multe aspecte ale afacerii noastre”, a declarat Aditya Mittal.

Compania a anuntat ca noul sau program de investitii de 10 miliarde de dolari va ajuta firma sa isi indeplineasca obiectivele climatice. Cu 35% din bugetul respectiv alocat pentru 2025.

Prima fabrica mondiala de otel produs cu emisii de carbon zero

ArcelorMittal isi propune sa transforme operatiunea Sestao din Spania in „prima fabrica mondiala de otel produs cu emisii de carbon zero” pana in 2025. Despre care a spus ca va reduce la jumatate emisiile totale ale companiei in Spania.

Proiectul este vazut ca un precursor al transformarii celorlalte instalatii siderurgice din intreaga Europa care sa functioneze cu tehnologii cu hidrogen. Investitii suplimentare sunt asteptate in deceniile urmatoare la fabricile din Gijon, Bremen, Dunkerque, Eisenhuttenstadt si Quebec.

Alte elemente care fac parte integranta din planurile de decarbonizare ale companiei includ utilizarea captarii. De asemenea, stocariea carbonului, aprovizionarea cu mai multa energie electrica verde. Si compensarea emisiilor reziduale acolo unde nu exista o „solutie tehnologica fezabila” pentru a ajunge la zero net.

Subliniind cat de mult conteaza in industria siderurgica inovatiile si investitiile suplimentare. ArcelorMittal a declarat ca noile sale obiective s-au bazat pe o serie de ipoteze. Acestea fiind despre cum se va schimba economia globala in anii urmatori.

Sursa articol https://www.greenbiz.com/article/steelmaker-arcelormittals-10-billion-climate-plan

Share
<< Inapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Categorii


Taguri

ro_RORomanian