Profil H vs. profil I

Profil H vs. profil I este subiectul pe care vi-l propunem in acest articol. Pentru cei care activeaza in industria constructiilor si domeniile conexe este vital sa inteleaga aceste diferente.

La prima impresie, aceste doua profile din otel arata similar, dar exista unele diferente majore care sunt esential de inteles.

Profil H vs. profil I
Fotografie de la Pixabay: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/camion-cladire-depozit-domeniu-221047/

In cadrul profilelor H avem:

HEA – profil H cu aripi usoare;

HEB – profil H cu aripi normale;

HEM – profil H cu aripi grele.

Citeste aici care sunt diferentele intre cele 3 tipuri de profile H.

Iar in cadrul profilelor I avem:

INP – profil I normal;

IPE – profil I economic.

Cele doua tipuri de profile au proprietati mecanice usor diferite, cum ar fi raportul rezistenta/greutate, capacitatea de incarcare, rezistenta la tractiune etc..

Un profil din otel laminat la cald, pentru o utilizare structurala, este caracterizat de doi parametri de rezistenta mecanica la tractiune: limita de curgere si rezistenta la rupere.

Sectiunea transversala a profilelor H este mai optimizata decat a celor I, oferindu-le un raport rezonabil rezistenta-greutate, adica au mai multa rezistenta pe unitatea de suprafata. Suprafata mai mare pe sectiunea transversala le ofera aceasta rezistenta ridicata.

Caracteristici profil H vs. profil I

Greutate

Greutatea medie a unui profil H este mai mare decat a unui profil I, ceea ce inseamna ca poate rezista mai multor forte, in aplicatii specifice.

Prin urmare, in aplicatiile in care greutatea si forta asupra peretilor reprezinta o problema, ar trebui sa alegeti profile I datorita faptului ca sunt mai usoare. In acelasi, timp un profil H suporta sarcini mai mari decat unul I.

Geometria profilului

Profilele Inp si Ipe au inaltimea sectiunii transversale vizibil mai mare decat lungimea aripilor.

Pentru un Hea cu dimensiunea de pana la 300 mm inaltimea profilului este mai mica decat latimea aripilor. Dupa aceasta dimensiune, inaltimea profilului creste, in timp ce latimea aripilor ramane constant 300 mm.

Pana la dimensiunea de 300 mm europrofilul HEB este patrat deoarece inaltimea profilului si latimea aripilor sunt egale. La fel ca si la profilul HEA, dupa aceasta dimensiune, inaltimea profilului creste in timp ce latimea aripilor ramane constant 300 mm. In cazul profilelor HEM inaltimea este mai mare decat latimea aripilor.

Pe site-ul nostru, la fiecare produs in parte, regasiti aceste dimensiuni.

Deschideri

Profilele H pot fi folosite pentru a obtine deschideri de pana la 100 de metri. In timp ce cu ajutorul profilelor I puteti obtine descideri care variaza intre 10 si 30 de metri.

Acestea sunt doua versiuni ale profilelor structurale din otel utilizate intr-o gama larga de aplicatii. Ele sunt folosite in principal pentru: stalpi si grinzi in cadrul cladirilor comerciale si rezidentiale, constructia de remorci si camioane, realizarea de poduri, stadioane si alte structuri mari in care siguranta si stabilitatea sunt consideratii importante.

Este cunoscut faptul ca otelul este extrem de rezistent la daunele provocate de dezastre naturale, cum ar fi cutremurele si uraganele.

H Metal livreaza pe tot teritoriul Romaniei, cat si in spatiul U.E, profile din otel. Putem livra profilele la lungimi de 12 m sau debitate la dimensiunile din proiect.

Pentru o oferta de pret, va rugam sa ne trimiteti o cere de oferta la email office@h-metal.ro!

Share
<< Inapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Categorii


Taguri

ro_RORomanian