Referințe

Scara zincata pentru incendiu

Descriere materiale: Sa dam inapoi comunitatii trebuie sa reprezinte pentru fiecare dintre noi mai mult decat un cliseu. Peste 100 de copii proveniti din familii defavorizate, vor avea sansa sa isi completeze educatia intr-un centru social de zi, construit de Asociatia Sansa Ta, la Bilciuresti. Pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu Centrul de copii Sansa ta din comuna Bilciuresti avea nevoie de constructia unei scari de incendiu. Acesta a fost momentul cand am primit rugamintea de a ajuta, sub forma de sponsorizare, cu realizarea acestei scari. Un comportament responsabil inseamna sa intelegem nevoile comunitatii din care facem parte si sa imbunatatim ceea ce putem. Ne-am bucurat ca am putut oferi suportul financiar pentru achizitia materialelor necesare si suportul logistic pentru montarea acestei scari. Materiale utilizate pentru realizarea scarii de incendiu: - cornier 30 x 30 x 3 mm pentru trepte si podeste; - profil Hea 200 mm pentru stalpi scara; - profil Unp 200 mm pentru vanguri; - teava patrata 40 x 40 x 4 mm si teava rotunda 48,3 x 4 mm pentru structura balustrada; - tabla zincata 1,5 mm pentru panouri balustrada; - gratare si trepte zincate; - elemente de prindere. Scara pentru incendiu a fost realizata in atelier si montata la fata locului cu prinderi mecanice. Pentru ca este o scara folosita la exterior toate elementele acesteia au fost zincate termic. Tratarea suprafetelor pentru prevenirea coroziunii este esentiala pentru asigurarea longevitatii produselor metalice.

Vezi mai multe detalii

Cadru cale de rulare si cadru usa

Descriere materiale: Otelul este un metal foarte rezistent si versatil, folosit pentru fabricarea unei game largi de produse. De asemenea, clientii pentru care furnizam produse metalurgice le folosesc pentru cele mai diverse aplicatii. Unul dintre acestia realizeaza sisteme de inchidere pentru camere depozitarea surselor radioactive. Depozitarea este facuta numai in camere special amenajate, in care nu sunt depozitate si alte produse.  Usa de acces este marcata clar cu simbolul „Pericol de radiatii” si este prevazuta cu un sistem automatizat de inchidere.  Materiale livrate de H Metal: - profil UNP 180 mm – cadrul usii;  - profil UNP 220 mm - cadru cale de rulare; - platbanda 80x10 mm; 80 x 8 mm; 60 x 6 mm si 40 x 6 mm utilizata pentru gusee, prinderi in perete si opritor usa.   Pentru aceasta lucrare profilele UNP au fost utilizate ca baza rigida pentru constructia diferitelor cadre. Un profil U este un material fiabil si economic cu rezistenta ridicata.   In functie de aplicatia la care este folosita platbanda, se poate alege intre diferite dimensiuni si clase de material. Platbanda poate fi usor taiata, gaurita si de asemenea sudata.   Datorita faptului ca rezistenta otelului la compresiune este egala cu rezistenta la intindere ii confera acestui material proprietati foarte bune in exploatare.

Vezi mai multe detalii

Profil ambutisat Z atipic

Descriere materiale: Ai nevoie de profile metalice in afara standardului? Executam, la comanda, diverse tipuri de profile metalice, conform solicitarilor tale. Dimensiunile, forma si materialul profilului solicitat sunt personalizate in functie de fiecare proiect. Una din cererile pe care le-am primit a fost realizarea unui profil Z in afara standardului. Material utilizat: Tabla decapata 150 x 200 x 1500 mm; grosime 2,5 mm. Tabla laminata la rece (decapata) are excelente proprietati  electromagnetice, de formabilitate si sudabilitate. Prezinta o calitate superioara a suprafetei si precizie dimensionala. Acest tip de tabla se preteaza pentru fabricarea diverselor produse prin indoire si presare. Disponibila intr-o varietate de marimi, cu caracteristici utile intr-o gama larga de aplicatii. Profilul solicitat a fost realizat prin ambutisare,  metoda cea mai complexa de prelucrare a tablelor prin deformare plastica. Procedeul de ambutisare permite realizarea unor profile uzuale cum ar fi: corniere cu laturi egale sau inegale, profile U, profile C, profile Z, avand diverse dimensiuni ale bazei si aripilor. De asemenea, prin ambutisare se pot executa diferite tipuri de profile atipice, in afara standardelor ca forma si dimensiuni cat si diverse piese / semifabricate.

Vezi mai multe detalii

Structura metalica acoperis sopron

Descriere materiale: In domeniul agriculturii sopronul metalic este o constructie utilizata pentru a proteja  nutretul sau utilajele. Recomandam structurile metalice pentru constructia de astfel de hale utilitare datorita faptului ca ofera o libertate de impartire a spatiului si pentru termenul rapid de executie. Un procent important din clientii nostri este reprezentat de firmele care construiesc hale metalice, spatii de productie, depozitare si  garaje pentru utilaje agricole. Unul dintre acestia ne-a solicitat materiale pentru constructia unui sopron agricol. Si in cazul unei astfel de constructii acoperisul reprezinta elementul constructiv care inchide partea superioara. De asemenea, acesta are rol de rezistenta, preluand incarcarile ce ii revin. Acoperisurile sunt supuse urmatoarelor solicitari: - incarcari verticale; - incarcari orizontale (vant, seism); - incarcari mecanice datorita variatiei de temperatura. Clientul nostru a ales sa foloseasca ca elemente de sustinere a acoperisului pentru sopron: -  grinzi cu zabrele confectionate din profile Ipe 450 mm si tabla neagra 20 mm (pentru realizare gusee); - pane realizate din profil Upe 240 mm. Grinzile cu zabrele ca parte a structurii de rezistenta a acoperisului reprezinta un sistem nedeformabil de bare drepte concurente in noduri. Aceste noduri pot fi realizate cu nituri, buloane sau prin sudura. Intervalul dintre doua noduri poarta denumirea de panou. Grinzile cu zabrele sunt elemente de constructie care in ansamblul lor lucreaza ca elemente incovoiate, dar barele care le alcatuiesc sunt solicitate la eforturi axiale. Desi un profil  UPE are aripi mai late si mai subtiri decat un UNP, pastreaza aceleasi caractersitici mecanice. Pentru aceeasi rezistenta, folosirea de profile UPE in structuri ofera o reducere a greutatii de pana la 30% comparat cu profilele UNP. Pentru o oferta de pret personalizata asteptam cererile dumneavoastra la office@h-metal.ro.

Vezi mai multe detalii

Teava rectangulara pentru constructie pergole

Descriere materiale: Un element atragator pentru orice spatiu liber, pergola este un tip de constructie deosebit de util pe timpul verii, atunci cand petrecerea timpului afara este o placere. Acest tip de constructie poate fi amplasat intr-un parc, intr-o gradina, pe terasa unui restaurant sau a unei piscine. O pergola este o constructie usoara realizata dintr-o retea de grinzi din lemn sustinute de stalpi pe care se pot intinde plante agatatoare decorative. Unul dintre clientii nostri si-a dorit crearea unei zone de relaxare in timpul verii si a optat pentru realizarea unei pergole. Pentru o mai buna rezistenta a intregii constructii s-a decis realizarea acesteia pe o structura metalica. Ulterior aceasta structura a fost placata partial cu lemn. Combinatia de metal si lemn are un efect estetic deosebit si poate fi integrata cu usurinta in orice stil peisagistic.   H Metal a livrat pentru aceasta lucrare: - teava rectangulara 150 x 50 x 3 mm - teava rectangulara 100 x 50 x 4 mm - teava patrata 50 x 50 x 4 mm - teava rectangulara 150 x 50 x 4 mm.    Utilizata frecvent pentru executia de stalpi metalici, teava patrata se poate folosi si la realizarea de grinzi, datorita faptului ca are o rezistenta superioara la rasucire comparativ cu alte profile metalice.   Teava rectangulara este unul dintre cele mai versatile si utile produse din otel, cu o forma structurala excelenta care combina costul redus cu rezistenta ridicata. Forma geometrica uniforma ii asigura o rezistenta  constanta pe toata lungimea in cadrul constructiilor unde sunt incarcari pe doua au mai multe axe. Este bine de stiut ca pentru a construi o pergola nu este necesara turnarea unei placi, ci se pe poate realiza o fundatie usoara din beton turnat in adacime pentru stalpii acesteia.

Vezi mai multe detalii

Gard camin cultural

Descriere materiale: Sistemele de gard formate din stalpi si panouri bordurate sunt recomandate si pentru aplicatiile civil-comerciale, cum ar fi imprejmuiri spatii verzi, sedii firme, spatii comerciale spitale, institutii publice, evenimente in aer liber.                    Caminele Culturale destinate gazduirii manifestarilor cultural-artistice, dar si intrunirilor populare sunt foarte importante in viata comunitatilor rurale. Programul Prioritar National pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea si finalizarea lucrarilor de constructie a asezamintelor culturale de drept public, din mediul rural si mic urban incurajeaza existenta acestora. H Metal a livrat pentru realizarea imprejmuirii unui camin cultural urmatoarele materiale: - panou zincat bordurat 1700 x 2000 mm; - panou zincat bordurat 2000 x 2500 mm; - teava zincata 50 x 50 x 3 mm. Stalpii de gard zincati, realizati din teava rectangulara zincata 50 x 50 x 3 mm sunt usor de montat si de demontat, reducand astfel considerabil timpul de executie al sistemului de imprejmuire. Acestia sunt livrati cu gauri pentru diferite sisteme de fixare, asigura o buna stabilitate si o lunga durabilitate in timp intregului ansamblu. Ce avantaje are utilizarea de panouri bordurate zincate? Rezistenta la intemperii Deoarece sunt zincate panourile bordurate au o foarte buna rezistenta la intemperii si mai ales o durata lunga de viata. Stratul de zinc protejeaza impotriva actiunilor agentilor corozivi care pot provoca ruginirea. Acest lucru este foarte important pentru realizarea unui gard de calitate. Siguranta suprafetei imprejmuite Realizarea unui gard din panouri bordurate zincate are ca principal scop asigurarea sigurantei pentru suprafata imprejmuita. Faptul ca acestea sunt reaizate din otel garanteaza aceasta siguranta. Designul placut Datorita designului placut panourile bordurate pot fi utilizate pentru realizarea unor imprejmuiri care se potrivesc atat pentru domeniul industrial, cat si pentru cel civil. De ce sa alegi stalpii metalici de gard livrati de H Metal: - sunt fabricati la dimensiunea solicitata; - au gauri in functie de sistemul de prindere dorit; - sunt prevazuti cu placute sudate in vederea prinderii pe soclu.   Stalpii si panourile bordurate pe care H Metal le livreza pot fi zincate sau vopsite in camp electrostatic conform paletarului RAL.

Vezi mai multe detalii

Containere deseuri industriale din tabla zincata cutata

Descriere materiale: Utilizata cel mai adesea pentru realizarea de acoperisuri si pereti  hale, tabla zincata cutata are insa o gama variata de utilizari. Constructia de containere basculante pentru deseuri industriale se afla printre aceste intrebuintari. Intre cererile pe care le primim de la clientii nostri se afla si cele pentru materiale destinate constructiei contianerelor pentru deseuri industriale rezultate din procesul de productie. Acestea sunt destinate transportului si descarcarii deseurilor cu ajutorul motostivuitorului. H Metal a livrat tabla zincata cutata H 35 cu grosime 1,5 mm;  foile de tabla au avut dimensiunile 2000 mm  x 930 mm (suprafata utila). Acest tip de container poate fi integrat intr-un proces automatizat de productie si este construit dupa standardele europene si este un produs destinat uzului industrial. Containreul basculabil confectionat din tabla zincata cutata este ideal pentru: - deseuri span, - deseuri metalice, - pulberi metalice, - deseuri lemnoase - alte tip de deseu provenit din procese de productie industriala. 3 avantaje ale utilizarii tablei zincate cutate pentru fabricarea de containere deseuri 1. Rezistenta ridicata la socuri  Tabla cutata zincata raspunde extrem de bine la socuri, dilatari si contractii si chiar si variatii ale nivelului de umiditate si care mentinand-usi propieatatile intacte, si de aceea, de cele mai multe ori pentru realizarea de acoperisuri. 2. Rezistenta mecanica ridicata Tabla zincata cutata isi mentine forma chiar si supusa unor forte mecanice puternice; 3. Rezistenta ridicata la agenti corozivi Datorita stratului protector de zinc aplicat, ce o face mult mai rezistenta, calitativa si eficienta, tabla zincata reprezinta o varianta imbunatatita a tablei clasice din otel. Aceasta nu este afectata de actiunea directa a unor agenti chimici corozivi.

Vezi mai multe detalii

Produse zincate pentru hala cresterea puilor

Descriere materiale: In ultimii ani, motivati de finantarea  obtinuta prin fonduri europene, numarul micilor antreprenori care au demarat o afacere in domeniul agriculturii a crescut considerabil. Multi dintre ei au optat pentru deschiderea unei ferme de pui. Importanata economica a cresterii pasarilor consta in deosebi in insusirile lor productive valoroase, expresie a unor serii de particularitati biologice, care fac din avicultura un sector rentabil al zootehniei. Unul dintre producatorii de hale metalice cu care colaboram ne-a solicitat produsele necesare realizarii unei hale care are ca destinatie cresterea puilor. Structura de rezistenta a halei este realizata din cadre metalice , stalpi si grinzi confectionate din profile subtiri , laminate la rece. Pentru aceasta lucrare, H Metal a livrat: - profile zincate sigma 200, din tabla de 2 mm, la lungime de 4990 mm; - profile zincate sigma 200, din tabla de 2,5 mm, la lungime de 5245 mm; Profilele zincate Sigma sunt utilizate la structuri principale sau secundare, grinzi si plansee intermediare ale constructiilor industriale sau rezidentiale, comerciale, agricole, hale sau depozite. -  profile Maniki din tabla zincata 3 mm, cu lungimi cuprinse intre 200 si 1000 mm. Acest tip de profile sunt utilizate la imbinarea intre doua profile sigma (folosite pentru montarea tablei cutate). Datorita faptului ca profilele sigma nu pot fi imbinate, o piesa de legatura este folosita pentru a imbina cele doua pane. La comanda putem realiza profile cu dimensiuni speciale dupa specificatiile dumneavoastra. Folosirea profilelor realizate din tabla subtire inseamna practic otel mai putin. Al doilea avantaj il reprezinta varietatea mare de dimensiuni care se pot obtine (se pot forma profile customizate chiar in serii mici, fara cresteri substantiale de cost) permite proiectantilor sa ajunga la conformatii structurale bine optimizate si implicit mai ieftine. Profilele zincate usoare pot fi utilizate pe realizarea de hale comerciale, industriale si agricole, spatii de depozitare si centre de logistica, hangare, containere. etc.

Vezi mai multe detalii

Tabla zincata cutata pentru acoperis zona desfacere

Descriere materiale: In ultimii ani cu ajutorul fondurilor europene s-au desfasurat mai multe programe de modernizare a infrastructurii locale. Prin aceste programe se urmareste ca pe langa avantajele geografice pe care le ofera zona, sa creasca atractivitatea pentru investitori. Intre acestea se regaseste si constructia sau modernizarea diverselor targuri comunale. Una dintre firmele de constructii cu care colaboram frecvent a castigat licitatia pentru modernizarea unui astfel de targ comunal. Pentru realizarea acoperisurilor pentru spatiile de desfacere din cadrul targului, H Metal a livrat: - teava rectangulara 120 x 60 x 4 mm; - teava rectangulara 120 x 60 x 5 mm; - tabla zincata H 35 0,6 x 1050 x 3500 mm. Acoperisurile reprezinta un scut impotriva factorilor de mediu externi  si au fost compuse din doua parti principale: - structura de rezistenta (sarpanta) realizata din teava rectangulara din otel  - invelitoarea realizata din tabla zincata cutata. Teava rectangulara este unul dintre cele mai versatile si utile produse din otel, cu o forma structurala excelenta care combina costul redus cu rezistenta ridicata. Forma geometrica uniforma ii asigura o rezistenta  constanta pe toata lungimea in cadrul constructiilor unde sunt incarcari pe doua au mai multe axe. H Metal comercializeaza tabla zincata cutata in foi de pana la 13 m. Datorita faptului ca puteti utiliza foaia de tabla intr-o singura bucata, obtineti o rigidizare a constructiei si un aspect estetic placut. Utilizatorii acestor spatii de desfacere sunt: - persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale, inclusiv mestesugarii; - producatori agricoli individuali si asociatiile acestora, care isi comercializeaza propriile produse agricole si agroalimentare; - persoanele fizice care isi vand ocazional bunurile proprii. Targul comunal dispune de zone de vanzare destinate comercializarii legumelor, fructelor, laptelui si produselor din lapte, carnii, oualelor, florilor si a articolelor de uz gospodaresc realizate de mica industrie sau micii mestesugari.

Vezi mai multe detalii

Tevi metalice pentru realizare grinzi cu zabrele

Descriere materiale: Caminele Culturale destinate gazduirii manifestarilor cultural-artistice, dar si intrunirilor populare sunt foarte importante in viata comunitatilor rurale. Programul Prioritar National pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea si finalizarea lucrarilor de constructie a asezamintelor culturale de drept public, din mediul rural si mic urban incurajeaza existenta acestora. Unul dintre constructorii pentru care furnizam produse metalurgice a participat la constructia unui astfel de Camin Cultural. Rolul principal al acoperisurilor este de creare a unui mediu interior protejat fata de cel exterior.  Grinzile cu zabrele ca parte a structurii de rezistenta a acoperisului reprezinta un sistem nedeformabil de bare drepte concurente in noduri. Aceste noduri pot fi realizate cu nituri, buloane sau prin sudura. Intervalul dintre doua noduri poarta denumirea de panou. Pentru realizarea sistemului de grinzi cu zabrele care sustine acoperisul Caminului Cultural, H Metal a livrat urmatoarele produse: * Teava rectangulara 120 x 60 x 6 mm * Teava patrata 120 x 120 x 5 mm * Teava patrata 80 x 80 x 5 mm * Teava patrata 60 x 60 x 6 mm * Teava patrata 50 x 50 x 5 mm * Teava dreptunghiulara 120 x 80 x 8 mm * Teava patrata 60 x 60 x 5 mm Sistemul de alcatuire al grinzilor cu zabrele este realizat din: * talpi -bare de contur, care marginesc structura; * zabrele - bare interioare, care leaga talpile intre ele. In general acest tip de grinzi sunt utilizate pentru : 1. acoperisuri; 2. poduri; 3. stalpi pentru retele electrice; 4. masini de constructii. In functie de destinatie, grinzile cu zabrele sunt alcatuite dintr-o mare varietate de forme, dar figura geometrica care sta la baza alcatuirii grinzilor cu zabrele este triunghiul. Grinzile cu zabrele sunt elemente de constructie care in ansamblul lor lucreaza ca elemente incovoiate, dar barele care le alcatuiesc sunt solicitate la eforturi axiale.

Vezi mai multe detalii

Pagina urmatoare »